...
Door: Koen
Blijf op de hoogte en volg Koen
27 Augustus 2007 | Gibraltar, Gibraltar
Zal wat leuke foto’s erbij doen groeten van mij uit het middelandse zee gebied(wat erg aangenaam is)
27 Augustus 2007 - 20:35
Coen:
Ha buurman,
in een jaszak vond ik je kaartje en ben nu helemaal op de hoogte van je avonturen tussen machinekamer, bars aan boord of op de wal en vette diners in de officerslounge. Leuk jargon schrijf je, praten jullie ook zo?
Heb je wel eens kans om op de brug te kijken en je met de navigatie te bemoeien, of is dat je richting niet? Gaat er wel eens iets mis in de machinekamer? Mag ik wat lekenvragen stellen? Hoe maken ze die dikke stookolie dun genoeg om het goedje aan boord te kunnen pompen, stolt het dan weer in de tanks of blijft het steeds op temperatuur om voldoende vloeibaar te blijven? Draaien de aggregaten op gewone diesel?
Kun je eens beschrijven hoe het aankomen en wegvaren gaat, is het dan alle hens aan dek of draaien de diensten gewoon door?
Is er steeds dezelfde arts aan boord, is die in dienst van de HAL, of zijn het freelancers? Heb je wel eens contact met passagiers?
Dan nog over het schip. Hoeveel voortstuwingsmotoren zijn er, hoeveel PK, en wat is het tonnage en de afmetingen van je boot?
Het nautische nieuws van ons eilandje heb je vermoedelijk gehoord, de Sail Vlissingen ter ere van Michiel de Ruyter was een succes. Ik ben donderdagavond al met wat kinderen gaan kijken, om de drukte te vermijden. Leuk om te zien hoe die grote tall-ships behoedzaam de Vlissingse sluis in werden geschoven. Er was ook een schitterende zeilende loodskotter en twee mooie Franse tweemast schoeners, en natuurlijk de onvermijdelijke Eendracht. Niet moeder's mooiste vind ik. 's Avonds had ik dienst en kreeg ik twee jonge gastjes uit Sint Petersburg, een met een oogontsteking, de ander had een metaalsplinter in een oog, terwijl hij op een houten schip zat. Met een oogverband keerde hij terug aan boord, meteen in stijl van de zeelieden van weleer. Ze spraken natuurlijk alleen Russisch, dus ik sprak maar gewoon Nederlands tegen ze.
Nou, ik lees graag wat van je belevenissen, als je tijd hebt hoop ik dat je mijn vragen kunt beantwoorden.
Denk je om de SOA preventie? Bij twijfel niet inhalen, als je begrijpt wat ik bedoel, je moet nog langer mee.
Een hartelijke groet van het Molenwater, je naamgenoot Coen, ook namens de rest van de familie ongetwijfeld. -
28 Augustus 2007 - 08:28
Ellen:
Ha Koen,
Dat zier er goed uit in Gibraltar. Pien vertelde dat er ook allerlei aapjes te zien zijn. ben jij ze tegen gekomen?
Leuk dat er nog een stagiair aan boord is (lijkt me), heb je je eigen hut nog of moet je die nu delen met de "nieuwe".
Hier hebben we een lekker weekend achter de rug. Zaterdag kwam er een club roeiers aan van een toertocht waar we allemaal lekkere dingen voor hadden gemaakt. je snapt dat we wat hulptroepen hebben ingeroepen om de "restjes" weg te werken. Hontevlot is toch het mooiste terras van Middelburg!
Hoewel wij geen kreeft eten doen we ons wel tegoed aan allerlei heerlijkheden van kweeklust. Tja we eten zo af en toe nog steeds eigengekweekte aardbeien, Wie had dat gedacht toen dat pakket met armzalige plantjes binnenkwam met de TNT.
Prachtig zicht trouwens die walvis, weer eens wat anders dan een dolfijn!
Hé koentje, gedraag je daar in het middellandse zeegebied maar geniet nooit met mate!
Groeten uit Middelburg, Ellen
p.s. je goudvis heeft weer eten gehad hoor.......... -
28 Augustus 2007 - 14:23
Johanna:
Wat naar, ik zit weer op 't werk en jij hebt weer een bericht geschreven. Dan kan ik het natuurlijk niet laten om ook een boodschap aan de beeldbuis toe te vertrouwen. Werken achter een zielvernietiger (computer) is niet mijn ding, maar dit houdt het draaglijk...
Gisteravond weer gekoacht op knoeivereniging Konte (jaja, dat is dus een echte alliteratie (stijlfiguur waarbij de beginklanken van opeenvolgende woorden gelijk zijn)), en daar meldde zich zowaar een dame van mijn leeftijd. 't Gaat misschien toch weer wat worden op termijn, een meidenboot moet toch ook leuk kunnen zijn!
Moet een aardwormachtige ervaring zijn om na lang verblijf binnen weer te worden blootgesteld aan een zonnetje dat luxen verspreidt alsof het niks is...
Geniet ervan!!!
x Jo -
28 Augustus 2007 - 21:07
Robert En Annemarie:
Hee Koen! Net hardgelopen met Ellen en we gingen weer als een speer :)
Nog even voor het slapen gaan snel kijken waar je nu weer bent aangemeerd. mmmm Ziet er allemaal niet verkeerd uit, maarrrr ik hoorde ook dat je veel, lang en hard moet werken. Afijn... daar wordt je niet slechter van (alleen maar heel moe, hahaha!). Koen, maak nog veel van die hele mooie foto's (je hebt talent) en nog een hele fijne stage toegewenst!!!! groeten van ons allemaal! -
28 Augustus 2007 - 21:29
Coen Albers:
Koen, als je mijn e-mail adres niet hebt kun je niet antwoorden, hier komt het: coenasun@zeelandnet.nl
We wachten af, goede vaart, Coen.
P.S. varen jullie veel op met dat zusterschip? -
29 Augustus 2007 - 18:27
Opa En Oma:
Hoi Koen,
mooie foto's uit Viego en Gibraltar. Ja de zonsondergangen zijn prachtig in het zuiden. Wij hebben er ook al vaak van genoten. Leuk dat je tijd hebt om de wal op te gaan, of ligt dat aan je dienstrooster? Hier gaat alles nog goed, opa runt het huishouden en ik rommel wat of zit lekker buiten. Goede reis en veel plezier en eet niet iedere dag kreeft of schrijf dat niet steeds we worden jaloers.
groetjes opa en oma -
31 Augustus 2007 - 16:41
Mariëlle:
Heyy Vent! Dat ziet er zeker goed uit. Maar ff wat anders, wie is da lekkere ventje op die foto?? Hebbe... Hahhahahaha
Veel suc6 en een dikke kus van Harm uit Lattakia ofzo.. Werk ze hoor! xxx Mariëlle xxxx