weer in estland - Reisverslag uit Tallinn, Estland van Koen Dieleman - WaarBenJij.nu weer in estland - Reisverslag uit Tallinn, Estland van Koen Dieleman - WaarBenJij.nu

weer in estland

Door: Koen

Blijf op de hoogte en volg Koen

11 Augustus 2007 | Estland, Tallinn

Heey luitjes

Alles oke met mij wel prima ben hard aan het werk maak lange dagen maar leer super super superrrr veel! En het is ook nog eens leuk ook tenminste meestal dan… Zie niet veel meer van het buitenleven ik zit in de machine kamer als het licht is en anders ben ik aan het eten slapen of zit ik in de bar. Ben mijn eerste egte klussen aan het doen heb wat high pressure valves vervangen en nieuwe pakkingen daarvoor gemaakt dus nu lekken ze niet meer. Ook heb ik al mijn vinger toppen verbrand van mn linkerhand plus mijn onderarm en mijn rechter elleboog. De blaren zijn allemaal open dus ga zo maar eens naar het ziekenhuis hier aan boord want er zit nogal veel smeerolie+ andere troep in! Owja tijdens het slecht weer van vorige week hebben een paar mensen hun enkel gebroken enzo en 70 % van de passagiers waren beroerd dus ben behoorlijk blij dat het niet aan mij lag..
Wat ook wel grappig is dat er een groep van 13 ‘echte’ joden aan boord komt (Vandaag begint er een nieuwe cruise) en daarvoor is een speciaale kok die kÖscher kan koken en een speciaal deel van de keuken af is gezet en ze willen een echte sleutel in plaats van een kaart ag ik vind het allemaal prima!

Enfin het gaat zo zijn gangetje

Groetjes koen

P.s ga zo weer eens naar de tailor kijken of mn pakken al klaar zijn owja nieuwe foto’s staan bij mijn vorige berict is iets fout gegaan maar moet nu egt gaan slapen want dat heb ik de laatste paar dagen niet/amper meer gedaan

• 12 Augustus 2007 - 12:22

Guus:

Lieve Koen,

wat klinkt dat als een wereldreis! Heel gaaf! Veel plezier nog en zorg btje goed voor jezelf, anders trek je het niet al die maanden lang..
    Hier in Nederland alles ook nog goed, het gaat z'n gangetje, gister mooi weer en vandaag weer regen, zoals je gewend bent hier in't Zeeuwse! ;)
    Genietse nog daar! En zie je zo weer, want I can tell you: tijd vliegt! Of vaart, in jouw geval :D

Kus van de Guus

• 12 Augustus 2007 - 14:27

Saskia Ooms:

Hé Koen,
    Kijk, dat is voor mij dan weer begrijpelijke taal, over die high pressure valves want dat is uiteindelijk wat ze bij ons op het werk voor de dagelijke kost doen; lekkages aan valves, clamps etc verhelpen.We zijn alleen nog niet in Eslanad operationeel maar daar wordt aan gewerkt...Leuk joh, om op deze manier te volgen waar je bent en wat je doet!!
    Groetjes ook van Steve, Sacha en Maartje.

• 12 Augustus 2007 - 18:23

Opa En Oma:

Hoi Koen, Talin doet je niet veel goeds, zijn het geen blauwe plekken dan zijn het wel brandwonden. Beterschap daarmee. Gelukkig zijn je enkels nog in orde zo te lezen, dat bied in ieder geval nog de mogelijkheid in een volgende aanlegplaats aan wal te gaan als je niet te hard moet werken. goede, leerzame vaart verder en veel plezier. van opa en oma

• 12 Augustus 2007 - 19:40

Klaas:

Hee Koen,

je pa tegen op het bouwproject van mark (behoorlijke kaalslag plaatsgevonden in de achtertuin, zeg maar helemaal kaal, ales kapot en in de fik.........). Kan je reisverslag nu volgen. Lijkt me wel wat voor jouw ja. Af en toe ook wel ver van huis. Ons huis wordt weer wat meer af. Kamer zo goed als klaar. Morgen houten vloer leggen en dan meubels erin. Dus al dat rossen van jouw heeft wederom wat opgeleverd hierzo. Groeten Klaas

ps Over rossen gesproken, d'r zitten dit jaar wel erg veel roeiers op de roeifiets, was vanmorgen wel grappig gezicht. Volgend jaar weer?

• 12 Augustus 2007 - 19:43

Je Zussie:

Heeeee ouwe dibbes! Doe je wel een beetje voorzichtig daar beneden...ik bedoel in het ruim dus hè ;) Niet nog meer brandwonden oplopen he! Hopelijk wordt je niet al te hard afgemat...Naja, misschien is dat ook wel goed voor je. In ieder geval goed dat je heel veel leert! Ik ga morgen beginnen met werken, veel werken. Maar zoveel uren als dat jij maakt zal ik niet tippen. Nou, volhouden, genieten en goed opletten voor stoom en andere gevaarlijke dingen!!! Heel veel liefs, An

• 13 Augustus 2007 - 08:03

Piet D:

ha koen .....goed van je te horen .......mooi dat je veel leert.......zo komt je technies inzicht tot volle bloei......zorg goed voor je zelf en je brandwonden......hier gaat alles prima ......ellen is vandaag weer gaan werken ...... summerholliday has gone .......ik ga dat ook weer doen .......je berichten zijn populair ............koen veel plezier .....het allerbeste......veel groeten piet

• 13 Augustus 2007 - 09:11

Ellen:

Hé Koen, De zomervakantie is voorbij, het werk is weer begonnen. Ik heb nu pauze en typ even een berichtje op kantoor. Leuk om jullie als een soort paramilitairen op de foto te zien. Ziet er spannend uit. Fijn dat je nu ook echte klussen krijgt, daarvoor doe je het toch!Je zult als volleerd machinist op het vliegtuig stappen over een tijdje!
    Blijf lekker vaak foto's en berichtjes sturen, dat valt erg in de smaak!
    Groeten Ellen

• 13 Augustus 2007 - 18:26

Nicole Dieleman:

Hoi Koen,

Lein heeft reuze trots tegen zijn jufgezegd dat jij op hetzelfde schip vaart als waar zij haar cruise op heeft gemaakt. Haar vader werkte destijds voor de HAL en vandaar een reisje deze vakantie. Veel te beleven merken we op zo'n schip maar ook hard werken. Je mist wel deze week het ringrijden op het bolwerk maar ja je kunt ook niet alles...
    Groeten vanuit Middelburg en tot ziens.

Familie Dieleman.

• 13 Augustus 2007 - 18:37

Oma En Opa:

hoi koen, bedankt voor je telefoontje vanuit st Petersburg. via google hebben we een stukje van de prachtige stad bekeken en de havens. hoop dat je er van genoten heb of heb je alleen de binnenkant van een disco gezien. Met mij gaat het behoorlijk goed en met opa gaat het prima. fijne, leerzame stage en vooral veel plezier.

• 13 Augustus 2007 - 20:03

Annabel:

koenemeloen!
    zo te lezen en zo te zien, is het al een aardige toffe reis
    ik vind het nog steeds echt heel cool naar welke plaatsen je allemaal gaat en al bent geweest, was ik dan toch maar in je koffer gekropen:P
    ik ben wel net naar barcelona geweest, was echt heel leuk!
    nou koenemeloen ik hoop dat je nog een leuke tijd gaat hebben
    en als je weer terug bent, krijg je nog een patatje van me
    toedeledoki en groetjes
    van één van je buurvrouwtjes uit r'dam

• 14 Augustus 2007 - 07:36

Roy:

eeej ouwe tente tikker ;)

gelukkig heb je het nog prima naar je zin maar zo te zien wel druk..

ik heb het ook zo ontzettend druk moet zo weer gaan werken en alles..:P en moet geloof ik ook weer bijna naar school.. maja dat moet ik nog ff uitzoeken..

succes nog!!
    (en al nieuwe vrouwen gespot..?;))

• 16 Augustus 2007 - 19:29

Rachard Wisse :

Euj klitte likker.
    Sow dat gaat nog al voor de boeg als k het zo lees.
    Ik ben afgelopen vrijdag in Zweden aan boord gestapt op de m.s Moezelborg. Niet zo'n interessant vlootje als dat van jou, ma toch ook goed te doen. Gisteren voerde we van Husem naar Hänko. Ik ging even naar de brug een bakje koffie drinken en ik keek even op dat scherm waar je alle schepen op kon zien. ik kwam tot ontdekking dat we 32 mile van je vandaan voerde. Dat werd vast minder, maar voor zover ik dacht kwamen we jullie niet tegen. Naja zo zie je maar hoe klein het wereltje is. We moesten in ieder geval weer snel verder, want we zijn de 1e hulpmotor aan het overhalen. Hele klus.
    We vervoeren trouwens heel wat anders dan jullie. Namelijk papier rollen. Van dat galanzende papier weet je wel. Daar wordt voornamelijk de playboy en andere vrouwebladen van gemaakt. Dat laden en lossen duurt nogal een poos, dus dat is op zich wel een vooordeel.
    Affijn, wil je nog ergens wat leuks beleven in de stad of goed op stap willen gaan... Dan moet je vragen aan de kapitein of hij is in Hänko aan wil leggen. Dat is goed te doen daar, niet normaal. Details bespaar ik. Maar moeite kost het niet om een mooi blondje te chantere.

Oke behouden vaart nog verder!

Groetjes Richard Wisse (ketelbinky)

• 17 Augustus 2007 - 20:50

Piet D:

ha amigo ..........lijkt mij wel aardig wat zoal meemaakt.......wij hebben vanavond een lekker soepje op ........da s wel wat anders dan jouw uitgebreide schranspartij .......maar dat zul wel verdienen.......... ellen is naar de roei clup..........en ik werk nog wat ...........vandaag was mark er ....om wat assistentie te geven bij het typen en zo............lekker veel drinken vooral water......alle goeds amigo ciao piet